Bouwkundige keuring Nijeberkoop

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Nijeberkoop laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je en tabel met bouwkundig adviseurs in Nijeberkoop.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nijeberkoop bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de de gesteldheid van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijeberkoop inplannen

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Door deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de sanitaire voorzieningen en en de staat van de elektrische installatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Nijeberkoop.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nijeberkoop

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijeberkoop en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist analyseert alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen tussen de €330 en €405. De totaalprijs hangt af van verschillende punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de woonplaats is van belang door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de tabel hieronder berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Nijeberkoop.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Appartement76 m2€280 – €315
Rijtjeshuis114 m2€335 – €380
Hoekpand138 m2€420 – €450
Twee onder één kap155 m2€455 – €505
Villa177 m2€515 – €535
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, de snelheid, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijeberkoop die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oldeberkoop, Bontebok, Nieuwehorne, Oudehorne en Hoornsterzwaag.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijeberkoop-8422

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Nijeberkoop bekijkt een neutrale expert het woonhuis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een huis die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Nijeberkoop). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Ooststellingwerf wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Mogelijke gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie