Bouwkundige keuring Wierden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Wierden uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Wierden.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Wierden controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de huidige staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Wierden regelen

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het metselwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Wierden.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in januari 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Wierden

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Wierden (regio).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De ingenieur gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de inspectie meldt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de waarnemingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Ook krijg je ook inzage in een overzicht met de kosten om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €405. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillende punten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het onderstaand overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Wierden.

Type huis OppervlakteGemiddelde onkosten
Appartement81 m2280 – €330
Rijtjeshuis115 m2€345 – €375
Hoekhuis146 m2€405 – €440
Twee onder één kap155 m2€475 – €485
Villa178 m2€515 – €535
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport januari 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Wierden die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Borne, Almelo, Dinkelland, Losser en Oldenzaal.

AdviesbureauStraatnaamPostcodePlaats
OBCWTwijnspil 207641 LKWierden
Meijer BouwbureauWanne 167641 HDWierden
Esico BVBedrijvenstraat 157641 AMWierden
Detek Adviesbureau StaalbouwHeerdinksschotweg 17641 RNWierden
Bouwkundig ingenieur Wierden: plaatselijke specialisten.
bouwkundige-keuring-wierden-7641

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Wierden analyseert een onafhankelijk partij het huis. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de nieuwe eigenaar van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €215.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt geadviseerd als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Vooral bij oudere woningen heb je kans op diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Wierden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Wierden wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Notter
 • Bouwkundige keuring Hoge Hexel
 • Bouwkundige keuring Enter
 • Bouwkundige keuring Zuna
 • Plaats een reactie