Bouwkundige keuring Vierhouten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vierhouten regelen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en bieden we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Vierhouten.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Vierhouten benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere het stucwerk en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vierhouten afspreken

Behoefte aan inzicht in de bouwtechnische staat van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de staat van de elektrische installatie. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Vierhouten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Vierhouten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan allerlei architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Vierhouten en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De expert gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  In aansluiting op de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarnaast vind je in het rapport een kostenberekening om de woning in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €280 en €475. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillende aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de regio is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het schema hieronder verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vierhouten.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde onkosten
Etagewoning85 m2280 – €325
Rijwoning114 m2€350 – €365
Hoekwoning140 m2€400 – €445
2-onder-1 kap161 m2€455 – €485
Herenhuis180 m2€505 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vierhouten die wellicht beschikbaar zijn voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Elspeet, Belt-Schutsloot, Zwartsluis, Hasselt en Laag Zuthem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vierhouten-8076

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met een aankoopkeuring in Vierhouten bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de conditie van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Vierhouten). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Nunspeet loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de staat van het woonobject. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie