Bouwkundige keuring Winterswijk Kotten

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winterswijk Kotten laten uitvoeren is een verstandige keuze. Daarmee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je meer inzicht in de kosten om het object in goede staat te brengen. Daarmee creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Winterswijk Kotten.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Winterswijk Kotten onderzoek het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winterswijk Kotten afspreken

Heel snel inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de puien en kozijnen en en of er lekkages zijn. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Winterswijk Kotten.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Tijdens het onderzoek van het woonobject geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Winterswijk Kotten

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Winterswijk Kotten (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en/of de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De specialist gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €290 en €465. De prijs wordt bepaald door meerdere onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Winterswijk Kotten.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning85 m2295 – €315
Rijtjeshuis107 m2€340 – €385
Hoekhuis134 m2€415 – €435
Twee onder één kap175 m2€455 – €480
Landhuis198 m2€530 – €555
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind geschikte bouwkundigen in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winterswijk Kotten die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Winterswijk Ratum, Winterswijk Huppel, Winterswijk Meddo, De Heurne en Dinxperlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winterswijk-kotten-7107

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Winterswijk Kotten analyseert een onpartijdige deskundige het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €125 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Meestal worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Winterswijk Kotten). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Winterswijk maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelle levertijd.

Plaats een reactie