Bouwkundige keuring Noardburgum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Noardburgum uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een idee van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite kan je aan de slag met nuttige informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de kosten en bekijk je een schema met bouwkundig adviseurs in Noardburgum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Noardburgum bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de riolering en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €325 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Noardburgum plannen

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundige, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Noardburgum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige toelichtingen over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Noardburgum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Noardburgum (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles op z’n plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij gebruik vaak een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit document vind je een overzicht van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €315 en €480. Het prijskaartje hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Noardburgum.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Studio90 m2275 – €310
Rijtjeshuis124 m2€355 – €380
Kopwoning149 m2€425 – €445
2-onder-1 kap165 m2€460 – €500
Herenhuis196 m2€520 – €535
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de tarieven, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Noardburgum die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Ryptsjerk, Tytsjerk, Hurdegaryp, Burgum en Frieschepalen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-noardburgum-9257

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Noardburgum checkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkopende partij heb je de taak om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in het geval je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Noardburgum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Tytsjerksteradiel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie