Bouwkundige keuring Tiendeveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Tiendeveen inplannen is dan zeker aan te raden. Middels deze inspectie krijg je een concreet beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze vergelijkingssite bekijk je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Tiendeveen.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Tiendeveen inspecteert de woning grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de plafonds en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €350 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tiendeveen uitvoeren

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het stucwerk en en de staat van de isolatie. Ook kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die langskomt om deze keuring te doen. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Tiendeveen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig expert direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons platform tref je ook praktische uitleg over Direct bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Tiendeveen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Tiendeveen (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Direct na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €320 en €475. De uiteindelijke prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendeonderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het bijgaande overzicht bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tiendeveen.

Soort woningWoonoppervlakGeschatte kosten
Appartement100 m2280 – €320
Tussenwoning119 m2€340 – €385
Hoekhuis128 m2€405 – €445
Twee onder één kap163 m2€475 – €500
Herenhuis177 m2€525 – €555
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tiendeveen die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Stuifzand, Pesse, Fluitenberg, Nieuwlande en Hollandscheveld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tiendeveen-7936

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. D.m.v. een aankoopkeuring in Tiendeveen controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Tiendeveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Hoogeveen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie