Bouwkundige keuring Hooglanderveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hooglanderveen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hooglanderveen.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hooglanderveen bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kruipruimte en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hooglanderveen laten uitvoeren

Wil je snel een indicatie van de staat en de waarde van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het schilderwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Hooglanderveen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doorlopen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Hooglanderveen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hooglanderveen (en de nabije regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. De ingenieur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op het onderzoek deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je in het rapport een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €330 en €410. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei aspecten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de snelheid, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de bijgaande tabel bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hooglanderveen.

Type woningAantal m2Prijsindicatie
Appartement75 m2€280 – €330
Rijtjeshuis100 m2€335 – €380
Kopwoning128 m2€400 – €450
Geschakelde woning175 m2€475 – €500
Vrijstaand175 m2€525 – €535
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hooglanderveen die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Hoogland, De Glind, Achterveld, Zwartebroek en Terschuur.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hooglanderveen-3829

Regel online een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Hooglanderveen checkt een objectieve partij het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een professionele en erkende analyse een bestaande woning dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de kopende partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht laat je meestal uitvoeren als je een woning op het oog hebt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Normaal doet men dit alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Hooglanderveen). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Amersfoort loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie