Bouwkundige keuring Diepenheim

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Diepenheim laten doen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze pagina bieden wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Diepenheim.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Diepenheim inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de vloerconstructies en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je meer helderheid over de gesteldheid van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Diepenheim inplannen

Wil jij meteen inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de puien en kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij kom je er ook achter wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Diepenheim.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doornemen van de woning geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website vind je ook meer uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Diepenheim

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Diepenheim (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van het woningonderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je daar een kostenoverzicht om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €300 en €400. De uiteindelijke prijs hangt af van allerlei onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Diepenheim.

WoonobjectAantal m2Prijsberekening
Flatwoning81 m2285 – €330
Tussenwoning104 m2€360 – €390
Kopwoning142 m2€415 – €445
Geschakelde woning160 m2€460 – €485
Vrijstaand185 m2€525 – €555
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Diepenheim die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Markelo, Goor, Enter, Zuna en Rijssen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-diepenheim-7478

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Diepenheim bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Handig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide check van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Het bouwkundig adviesbureau loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €130 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om eventuele gebreken te herstellen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt in beeld in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Diepenheim). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Hof van Twente bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie