Bouwkundige keuring Biest-Houtakker

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Biest-Houtakker uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier wordt je een duidelijk beeld verschaft over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met actuele informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Biest-Houtakker.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Biest-Houtakker analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Biest-Houtakker plannen

Wil je snel een indicatie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Biest-Houtakker.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook aanvullende uitleg over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Biest-Houtakker

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Biest-Houtakker (regio).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de uitkomst positief? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €315 en €460. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende variabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de volledigheid van het rapport en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Biest-Houtakker.

Type huis GrootteGeschatte prijs
Studio97 m2290 – €310
Rijtjeshuis117 m2€335 – €385
Kopwoning133 m2€410 – €440
Geschakelde woning168 m2€475 – €480
Villa186 m2€530 – €555
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Biest-Houtakker die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Heukelom en Berkel-Enschot.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-biest-houtakker-5084

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Biest-Houtakker analyseert een objectieve specialist het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Dankzij een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €205.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Biest-Houtakker). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Hilvarenbeek wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie