Bouwkundige keuring Colijnsplaat

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Colijnsplaat inplannen is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en inzage in de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bieden wij uitgebreide info over de verschillende keuringen, de onkosten en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Colijnsplaat.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Colijnsplaat controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijvoorbeeld de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Colijnsplaat uitvoeren

Heb je belang bij een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de algehele kavel en en de staat van de CV-ketel. Daarbij krijg je een overzicht van wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwpartij of taxateur in Colijnsplaat.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel informatie vinden over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Colijnsplaat

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Colijnsplaat (regio).

 2. Woninginspectie

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of makelaar van de verkopende partij wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alles maar verplaatst geen inboedel en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €280 en €440. De prijs is afhankelijk van een aantal facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de regio heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de onderstaande tabel vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Colijnsplaat.

Type woningWoonoppervlakPrijsberekening
Appartement97 m2280 – €320
Rijwoning103 m2€345 – €385
Hoekhuis137 m2€410 – €450
Twee onder één kap158 m2€470 – €480
Landhuis185 m2€505 – €540
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Factoren die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Colijnsplaat die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Kats, Kortgene, Kloetinge, Wilhelminadorp en Kattendijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-colijnsplaat-4486

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Colijnsplaat bekijkt een objectieve specialist de potentiële woning. Een aanrader, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de status van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Via een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een pand die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Colijnsplaat). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noord-Beveland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie