Bouwkundige keuring Oostknollendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Oostknollendam laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Daarmee sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina lees je meer actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Oostknollendam.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Oostknollendam controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de ventilatie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostknollendam regelen

Heb je belang bij duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Oostknollendam.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Oostknollendam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Oostknollendam (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en / of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Middels de woninganalyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het huis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €480. De totale prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oostknollendam.

Type woningAantal m2Gemiddelde onkosten
Appartementje77 m2290 – €315
Rijtjeshuis101 m2€335 – €375
Kopwoning129 m2€425 – €430
Twee onder één kap154 m2€460 – €495
Villa197 m2€505 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oostknollendam die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Wormer, Westknollendam, Wormerveer, Zaandam en de Woude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostknollendam-1534

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oostknollendam checkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Slim, want zo weet je precies wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €130 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Daarbij geeft het inzicht in de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt geadviseerd wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oostknollendam). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Wormerland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De ingenieur kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie