Bouwkundige keuring Waarde

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Waarde laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite lees je meer aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Waarde.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Waarde controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het dak, dakpannen en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Waarde afspreken

Op korte termijn meer info over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de meterkast en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig expert, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Waarde.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Waarde

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Waarde (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  In aansluiting op de woninganalyse komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woning in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een openingsbod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €275 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In het schema hieronder delen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Waarde.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning81 m2300 – €320
Tussenwoning106 m2€355 – €365
Kopwoning150 m2€405 – €445
Twee onder één kap168 m2€450 – €505
Herenhuis179 m2€530 – €545
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Waarde die wellicht hulp kunnen bieden bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Krabbendijke, Rilland, Yerseke, Ritthem en Oost-Souburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-waarde-4414

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Waarde onderzoekt een onpartijdige deskundige het woonhuis. Verstandig, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet precies hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €225.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland is relevant op het moment dat je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Waarde). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Reimerswaal loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de staat van het woonobject. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie