Bouwkundige keuring Kats

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Kats laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op ons woonplatform lees je meer informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Kats.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Kats checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €345 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kats uitvoeren

Wil jij meteen een onderzoek laten doen naar de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om mogelijke gebreken op te lossen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Kats.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Kats

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst heb je een deskundige nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er bestaan verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Kats (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling meldt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag staat een lijst met de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Tevens vind je in het rapport een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €310 en €395. De totaalprijs bestaat uit diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het bijgaande overzicht vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Kats.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Studio87 m2295 – €310
Rijwoning103 m2€360 – €365
Kopwoning139 m2€425 – €440
Geschakelde woning151 m2€465 – €480
Vrijstaand200 m2€525 – €545
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna overhandigen we adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kats die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Kortgene, Kloetinge, Wilhelminadorp, Kattendijke en s-Heer Hendrikskinderen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kats-4485

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Kats bekijkt een onafhankelijk ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Een bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Kats). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noord-Beveland maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie