Bouwkundige keuring Barger-Compascuum

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Barger-Compascuum laten doen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de investeringen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Barger-Compascuum.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Barger-Compascuum inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je inzicht in de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €310 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Barger-Compascuum uitvoeren

Direct een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Aan de hand van deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie. Dan achterhaal je welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Barger-Compascuum.

Besparen op een bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl lees je ook handige uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Barger-Compascuum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert zoeken die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Barger-Compascuum (regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De inspecteur analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Daarnaast krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €310 en €455. De uiteindelijke prijs hangt af van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de vergelijker hieronder vind je samengevat de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Barger-Compascuum.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Etagewoning86 m2295 – €320
Rijwoning115 m2€355 – €370
Hoekwoning140 m2€410 – €430
Twee onder één kap153 m2€465 – €495
Villa187 m2€520 – €560
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Barger-Compascuum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Emmer-Compascuum, 2e Valthermond, Valthermond, Exloo en Odoornerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-barger-compascuum-7884

Advies over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met behulp van een aankoopkeuring in Barger-Compascuum bekijkt een onpartijdige deskundige het woonobject. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een woning die binnenkort op de markt komt. Hiermee verstrek je de benodigde info over de staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht kopers van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €115 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Barger-Compascuum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Emmen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie