Bouwkundige keuring Luttenberg

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Luttenberg laten doen is een verstandige keuze. Daarmee krijg je een beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Luttenberg.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Luttenberg benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van het voegwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €340 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luttenberg laten uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloerconstructies en en of er sprake is van lekkages. Ook weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Luttenberg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Luttenberg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Luttenberg en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De ingenieur gebruik vaak een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie vind je een overzicht van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij vind je daar een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €320 en €450. Het kostenplaatje bestaat uit een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 hebben de meeste invloed. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Luttenberg.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Appartementje86 m2300 – €330
Tussenwoning120 m2€335 – €375
Hoekwoning134 m2€420 – €430
2-onder-1 kap153 m2€460 – €490
Villa178 m2€515 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Luttenberg die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oosterwolde, t Loo, Hattemerbroek, Wezep en Doornspijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luttenberg-8105

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Luttenberg bekijkt een onpartijdige specialist het woonobject. Niet zo gek, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kent regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de te verwachten kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel wordt uitgevoerd in het geval je een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Luttenberg). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Raalte maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie