Bouwkundige keuring Luttelgeest

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Luttelgeest uitvoeren is dan zeer verstandig. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Luttelgeest.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Luttelgeest onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de vloeren en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de toestand van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €330 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Luttelgeest uitvoeren

Behoefte aan een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de plafonds en en of er lekkages zijn. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om mogelijke gebreken op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwpartij of taxateur in Luttelgeest.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Combineer het dan met een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons platform lees je ook handige gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Luttelgeest

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een specialist hebben die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er bestaan een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Luttelgeest (regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist checkt alles maar verplaatst niets en hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van de woninganalyse ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een kostenberekening om het woonhuis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €300 en €495. De totale prijs wordt bepaald door meerdere punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de tabel hieronder vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Luttelgeest.

Soort huisNetto woonoppervlaktePrijsberekening
Appartementje92 m2€275 – €305
Tussenwoning103 m2€335 – €370
Hoekpand137 m2€420 – €440
Twee onder één kap150 m2€475 – €500
Landhuis199 m2€525 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Luttelgeest die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Bant, Rutten, Creil, Espel en Tollebeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-luttelgeest-8316

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Luttelgeest bekijkt een neutrale deskundige het woonobject. Een aanrader, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Flevoland wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Luttelgeest). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Noordoostpolder wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De specialist kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie