Bouwkundige keuring Lieveren

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lieveren inplannen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je een helder beeld van de technische kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site tref je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lieveren.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lieveren bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld het stucwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is een keuring soms verplicht.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lieveren inplannen

Op korte termijn een indicatie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Na deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de plafonds en of er houtrot is. Dan kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lieveren.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook handige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Lieveren

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je contact zoeken met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lieveren (en de regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De expert doorzoekt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Geleid door het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Tevens krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €300 en €445. Het prijskaartje bestaat uit meerdere punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn de snelheid, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Lieveren.

Type woningGrootteGemiddelde onkosten
Etagewoning83 m2300 – €330
Rijtjeshuis109 m2€345 – €385
Hoekhuis127 m2€425 – €445
Geschakelde woning156 m2€465 – €485
Vrijstaand189 m2€530 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lieveren die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Roden, Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen en Veenklooster.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lieveren-9304

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Lieveren bekijkt een onpartijdige expert het verblijf. Belangrijk, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op deze manier verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur controleert alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten die gemaakt moeten worden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Lieveren). Worden er veel gebreken ontdekt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noordenveld wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

Plaats een reactie