Bouwkundige keuring Lent

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Lent regelen is zeker iets om te overwegen. Door middel van deze analyse krijg je een helder beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Lent.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lent inspecteert het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de meterkast en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer helderheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lent afspreken

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de puien en kozijnen en en de toepassingen van isolatie. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Lent.

Een extra voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal lees je ook aanvullende toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lent

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit een aantal architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Lent (en in de buurt).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na de woninganalyse vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de keuring stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit document staat de conclusie van de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een schatting van de onkosten om de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €305 en €450. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillendefactoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Ook komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de bijgaande tabel vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Lent.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio85 m2275 – €310
Rijtjeshuis115 m2€355 – €380
Kopwoning145 m2€400 – €450
Geschakelde woning154 m2€475 – €490
Vrijstaand182 m2€520 – €550
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lent die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Elst, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen en Puiflijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lent-6663

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Lent bekijkt een objectieve deskundige het huis. Niet onverstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Advies over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je interesse hebt in een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lent). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van de woning zonder verslaglegging. Gezamenlijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Nijmegen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie