Bouwkundige keuring Zwagerbosch

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zwagerbosch laten uitvoeren is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zwagerbosch.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Zwagerbosch checkt het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de dakconstructie en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zwagerbosch regelen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Na deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de staat van de elektrische installatie. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Zwagerbosch.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Zwagerbosch

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist hebben die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zwagerbosch en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Middels de wooninspectie krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een overzicht van de herstelkostenom de woning bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €290 en €470. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Zwagerbosch.

Type woningAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning76 m2295 – €310
Tussenwoning112 m2€340 – €390
Hoekpand146 m2€425 – €450
Twee onder één kap163 m2€455 – €500
Landhuis193 m2€515 – €550
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zwagerbosch die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster, Westergeest en Oudwoude.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zwagerbosch-9299

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Zwagerbosch controleert een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de taak om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Daarbij geeft het inzicht in de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zwagerbosch). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de staat van het huis. Mogelijke gebreken worden meteen aangestipt. De expert weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelheid.

Plaats een reactie