Bouwkundige keuring Roden

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Roden laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina tref je alle benodigde informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Roden.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Roden onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op die manier zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €320 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Roden inplannen

Direct inzicht in de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het leidingwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Roden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in februari 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig expert gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Roden

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Roden (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Geleid door de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je hier een overzicht met de kosten om het huis weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €320 en €445. Het kostenplaatje hangt af van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft invloed wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Roden.

Soort huisOppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning80 m2300 – €330
Tussenwoning118 m2€350 – €380
Hoekhuis126 m2€400 – €430
Geschakelde woning164 m2€475 – €480
Villa190 m2€520 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Roden die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Zwagerbosch, Kollumerzwaag, Triemen, Veenklooster en Westergeest.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-roden-9301

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Roden analyseert een neutrale specialist het woonhuis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis is het wettelijk je plicht de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Mede worden de uitkomsten van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Roden). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het nadeel is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie