Bouwkundige keuring Triemen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Triemen laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een indicatie van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Triemen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in Triemen controleert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld het leidingwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Triemen inplannen

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Triemen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website kan je ook veel informatie vinden over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Triemen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Triemen (en de regio).

 2. De inspectie van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. Deze persoon beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Aan de hand van het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €325 en €495. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van diverse facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat is van invloed op de prijs door de te verwachten reiskosten. Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de tabel hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Triemen.

Soort woningGrootteGemiddelde onkosten
Appartementje89 m2290 – €325
Tussenwoning118 m2€360 – €370
Kopwoning149 m2€410 – €430
Geschakelde woning169 m2€450 – €485
Herenhuis179 m2€510 – €540
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de tarieven, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel tref je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Triemen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Veenklooster, Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp en Augsbuurt.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-triemen-9298

Wat is een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Met een aankoopkeuring in Triemen bekijkt een onpartijdige specialist het verblijf. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de gesteldheid van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de kopende partij goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Triemen). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je dan een passend bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het huis. Potentiële acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie