Bouwkundige keuring Veenklooster

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Veenklooster laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door deze keuring zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en inzage in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op dit informatieplatform bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Veenklooster.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Veenklooster analyseert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de puien en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Veenklooster uitvoeren

Direct een indicatie van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Veenklooster.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Veenklooster

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Veenklooster (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige checkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De expert gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de inspectie ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin vind je een overzicht van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een kostenberekening om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €340 en €470. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Ook zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Veenklooster.

Type huis OppervlaktePrijsberekening
Appartement97 m2300 – €320
Rijtjeshuis114 m2€350 – €385
Hoekpand132 m2€415 – €450
Geschakelde woning162 m2€450 – €490
Villa185 m2€510 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Veenklooster die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Westergeest, Oudwoude, Kollumerpomp, Augsbuurt en Kollum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-veenklooster-9297

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Veenklooster controleert een objectieve partij de potentiële woning. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woning

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een pand dat jij wil verhuren. Hiermee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van de staat van jouw huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €215.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake in het geval je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Veenklooster). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie