Bouwkundige keuring Huis ter Heide

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Huis ter Heide uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en check je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Huis ter Heide.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Huis ter Heide controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de staat van ramen, deuren en kozijnen en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een kostenplaatje.
 • Door deze inspectie heb jij meer zekerheid over de huidige staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €325 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Huis ter Heide laten uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Dankzij deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Je kunt denken aan de kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Denk aan een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Huis ter Heide.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Huis ter Heide

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er bestaan meerdere architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Huis ter Heide en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De expert gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Meteen na de keuring deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de woninganalyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Als bijlage krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om de woonruimte in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €485. Het kostenplaatje bestaat uit allerlei factoren. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Huis ter Heide.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Appartementje92 m2300 – €315
Tussenwoning108 m2€350 – €375
Hoekwoning140 m2€405 – €430
Geschakelde woning153 m2€455 – €490
Villa198 m2€505 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Huis ter Heide die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Peest, Zuidvelde, Langelo, Norg en Peize.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-huis-ter-heide-9336

Wat is een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Huis ter Heide bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door te kiezen voor een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe laat je meestal uitvoeren als je mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je een bod doet (via een makelaar in Huis ter Heide). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Noordenveld wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande de staat van het woonobject. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie