Bouwkundige keuring Peize

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Peize regelen is dan vaak geen gek idee. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de staat van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Door deze inzichten sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. In onze uitgebreide documentatie verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Peize.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Peize analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de gevel en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €350 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Peize inplannen

Behoefte aan een inspectie van de algehele staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de dakbedekking en en de staat van de isolatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Je kunt denken aan een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Peize.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de analyse van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Peize

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je contact zoeken met een deskundige die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Peize (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. Hij of zij kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de keuring krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de observaties en eventuele gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €330 en €495. Het kostenplaatje is afhankelijk van verschillendeonderdelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de woonplaats is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Let vooral op wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Peize.

WoonobjectAantal m2Geschatte kosten
Etagewoning80 m2275 – €315
Tussenwoning101 m2€360 – €375
Hoekpand126 m2€420 – €435
2-onder-1 kap158 m2€465 – €480
Villa181 m2€525 – €560
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Peize die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Roderwolde, Foxwolde, Leutingewolde, Nieuw-Roden en Alteveer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-peize-9321

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Peize controleert een onpartijdige ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €190.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe is relevant zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Peize). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Noordenveld maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie