Bouwkundige keuring Jouswier

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Jouswier regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal lees je meer informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Jouswier.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Jouswier checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €320 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Jouswier inplannen

Heb je belang bij een inspectie van de algehele staat van een woonobject of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Daarbij kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Jouswier.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het huis geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website kan je ook veel gegevens vinden over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Jouswier

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Jouswier (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de makelaar loop je hele woning door. De specialist loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de inspectie beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €290 en €440. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Jouswier.

Type huis Aantal m2Geschatte prijs
Flatwoning85 m2285 – €305
Rijwoning107 m2€345 – €370
Hoekhuis143 m2€420 – €435
Twee onder één kap151 m2€475 – €485
Vrijstaand182 m2€520 – €560
Schema met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Jouswier die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Metslawier, Wetsens, Aalsum, Driezum en Wâlterswâld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-jouswier-9124

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Jouswier controleert een neutrale expert het woonhuis. Verstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Standaard worden de uitkomsten van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Jouswier). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie