Bouwkundige keuring Ballum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Ballum inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we en tabel met bouwkundig adviseurs in Ballum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ballum inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de gevel en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €295 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ballum afspreken

Wil jij meteen duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, pannen, dakbeschot en en of er lekkages zijn. Daarbij kom je er achter welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ballum.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van het huis geeft de bouwkundig adviseur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer uitleg over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ballum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Ballum en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De inspecteur loopt alles na maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Daarin vind je een overzicht van de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €340 en €405. De prijs hangt af van diverse factoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Let vooral op de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel beschrijven we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Ballum.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning81 m2€300 – €305
Rijwoning117 m2€340 – €375
Kopwoning139 m2€420 – €430
Geschakelde woning173 m2€455 – €500
Villa184 m2€515 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ballum die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Hollum, Bornwird, Raard, Foudgum en Brantgum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ballum-9162

Aankoopkeuring uit laten voeren

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Ballum onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet onverstandig, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Een verkoopkeuring bij verkoop van je huis

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Met een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundig ingenieur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €99 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. In veel gevallen worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Ballum). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Ameland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie