Bouwkundige keuring Drachten

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Drachten laten doen is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de eventuele gebreken en problemen en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Daarmee sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de financiële aspecten en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Drachten.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Drachten benadert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de groepenkasten en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een idee van de de onderhoudsstatus van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Drachten afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Kies dan voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Na deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Denk aan de dakbedekking en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Drachten.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van het woonobject geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook meteen de waarde weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Je kunt het dan ook combineren met een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Drachten

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Drachten (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en / of de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De expert doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op het woningonderzoek omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. Hierin tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Daarbij staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het object in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport schommelen tussen de €320 en €470. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillende punten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs in verband met de reiskosten. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Drachten.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde tarief
Flatwoning95 m2300 – €305
Rijtjeshuis121 m2€360 – €390
Hoekwoning129 m2€400 – €440
Twee onder één kap158 m2€465 – €505
Vrijstaand187 m2€525 – €550
Samenvatting met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, levertermijn, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Drachten die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Wânswert, Jislum, Lichtaard, Reitsum en Ginnum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-drachten-9203

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Drachten controleert een neutrale ingenieur het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een huis die binnenkort op de markt komt. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om kopers van informatie te voorzien over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €99 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld als je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Drachten). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Smallingerland doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De specialist kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie