Bouwkundige keuring Westerbroek

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Westerbroek laten doen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de huidige staat van het huis en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je alle benodigde informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Westerbroek.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Westerbroek inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een beeld van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €275 en €390.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Westerbroek plannen

Heel snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de problemen aan te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Westerbroek.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform tref je ook praktische toelichtingen over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Westerbroek

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Westerbroek (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De deskundige loopt alles na maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De expert gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Na afronding van de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €340 en €370. De prijs is afhankelijk van allerlei facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de onderstaande tabel vind je samengevat de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Westerbroek.

Soort woningWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio98 m2275 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €375
Hoekpand133 m2€420 – €445
2-onder-1 kap150 m2€465 – €485
Landhuis181 m2€515 – €545
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de oplevertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de lijst hierna overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Westerbroek die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Foxhol, Kropswolde, Kiel-Windeweer, Hoogezand en Onstwedde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-westerbroek-9608

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Westerbroek checkt een neutrale specialist het huis. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert check alle opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €125 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Westerbroek). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Waar je op moet letten is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundige uit de gemeente Midden-Groningen wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de lage kosten en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie