Bouwkundige keuring Hallum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hallum inplannen is een verstandige keuze. Op die manier zal je veel inzicht krijgen over de wat er eventueel nog moet gebeuren en kom je achter de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. In onze uitgebreide documentatie bekijk je nuttige info over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Hallum.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hallum controleert het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere het metselwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hallum uitvoeren

Direct inzicht in de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de algehele kavel en en of er sprake is van lekkages. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundige, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hallum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Hallum

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hallum (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft niets open. De inspecteur gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Meteen na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met alle bevindingen van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €280 en €405. De totaalprijs wordt vastgesteld op basis van meerdere facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning speelt een rol vanwege de reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In het bijgaande overzicht vergelijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Hallum.

Soort woningAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning81 m2300 – €320
Rijwoning114 m2€345 – €385
Hoekpand132 m2€410 – €450
Twee onder één kap158 m2€475 – €500
Vrijstaand192 m2€520 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk professionele bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hallum die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Marrum, Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk en Aldtsjerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hallum-9074

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Hallum bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het huis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de potentiële koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland is relevant op het moment dat je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hallum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles over de gebreken van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie