Bouwkundige keuring Nij Altoenae

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nij Altoenae inplannen is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina bieden wij alle benodigde info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Nij Altoenae.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Nij Altoenae controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de sanitaire voorzieningen en en de staat van de isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de toestand van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €305 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nij Altoenae uitvoeren

Wil jij meteen een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de kruipruimte en en of er asbest aanwezig is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Nij Altoenae.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Nij Altoenae

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Nij Altoenae (regio).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt of hakt niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na afronding van het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de woninganalyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Als bijlage vind je hier een overzicht met de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €285 en €440. Het kostenplaatje wordt vastgesteld op basis van een aantal aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de deskundigheid en ervaring van de expert en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Nij Altoenae.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Appartement80 m2275 – €315
Tussenwoning117 m2€350 – €380
Hoekhuis138 m2€415 – €430
2-onder-1 kap152 m2€450 – €495
Landhuis188 m2€515 – €555
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema overhandigen we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Nij Altoenae die wellicht hulp kunnen bieden bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk, Mûnein en Oentsjerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nij-altoenae-9072

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Nij Altoenae analyseert een onpartijdige deskundige het verblijf. Handig, zo weet je snel meer over wat de gesteldheid van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Hiermee geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige check alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Nij Altoenae). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van het huis. Eventuele problemen komen meteen aan het licht. De ingenieur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage kosten en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie