Bouwkundige keuring Nijhuizum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Nijhuizum laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Nijhuizum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Nijhuizum benadert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief een kostenplaatje.
 • Met deze documenten krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Nijhuizum laten uitvoeren

Direct een indicatie van de staat en de waarde van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Daarbij wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Tevens krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Nijhuizum.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker vind je ook meer informatie over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Nijhuizum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je een expert zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Nijhuizum (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De ingenieur gebruik vaak een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de huisbeoordeling komt de bouwkundige over de brug met wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de wooninspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens vind je daar een kostenberekening om het woonobject weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €295 en €465. De prijs wordt bepaald door verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook de regio beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de verschillende adviesbureaus. Belangrijke punten zijn wachttijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In de bijgaande tabel bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Nijhuizum.

Type huis WoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio82 m2280 – €325
Rijtjeshuis118 m2€335 – €365
Hoekwoning133 m2€425 – €450
Twee onder één kap171 m2€450 – €495
Villa191 m2€515 – €540
Overzichtmet de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Nijhuizum die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Wolsum, Folsgare, Tjalhuizum, Nijland en Breezanddijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-nijhuizum-8775

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. D.m.v. een aankoopkeuring in Nijhuizum checkt een neutrale partij het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Hiermee verstrek je de benodigde info over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de taak om de kopende partij goed te informeren aangaande de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en is op de hoogte van het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Kosten variëren tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Nijhuizum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Súdwest-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie