Bouwkundige keuring Marrum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Marrum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker bekijk je praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Marrum.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Marrum controleert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Er wordt gekeken naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Marrum inplannen

Direct duidelijkheid over de staat en de waarde van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is. Dan heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Marrum.

Besparen op een bouwkeuring in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige uitleg over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Marrum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Marrum (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkoper en/of makelaar van de verkopende partij loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van de keuring deelt de bouwkundige zijn oordeel. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Tevens staat in het document een tariefoverzicht om het object weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €460. Het kostenplaatje hangt af van meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Marrum.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning87 m2€275 – €320
Rijwoning102 m2€350 – €380
Kopwoning128 m2€420 – €450
Geschakelde woning173 m2€475 – €480
Villa182 m2€530 – €550
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Marrum die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Nij Altoenae, Alde Leie, Readtsjerk, Aldtsjerk en Mûnein.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-marrum-9073

Regel online een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Marrum controleert een onafhankelijk ingenieur de woning. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de mogelijke koper op de hoogte te brengen van onderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de geldende normen en regels in de bouwwereld. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verborgen gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Marrum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden direct benoemd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie