Bouwkundige keuring Aalsum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Aalsum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Zo krijg je een concreet beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de onkosten en bekijk je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Aalsum.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Aalsum onderzoek de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €290 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aalsum plannen

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de kruipruimte en of er houtrot is. Ook weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de geconstateerde issues op te pakken. Daarbij krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Aalsum.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Aalsum

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een expert hebben die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Aalsum en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft ook niks open. Deze persoon gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat een lijst met de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €325 en €395. De totaalprijs hangt af van verschillendepunten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in de pakketprijs. In de tabel hieronder bieden wij de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Aalsum.

Type woningOppervlaktePrijsberekening
Flatwoning81 m2290 – €305
Rijtjeshuis125 m2€360 – €375
Kopwoning139 m2€400 – €445
Geschakelde woning165 m2€460 – €495
Herenhuis188 m2€520 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Aalsum die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Driezum, Wâlterswâld, Burdaard, De Falom en Broeksterwâld.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aalsum-9121

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Aalsum bekijkt een neutrale partij de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €210.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Aalsum). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Noardeast-Fryslân wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de bouwkundige staat van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de snelle levertijd.

Plaats een reactie