Bouwkundige keuring Ravenstein

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Ravenstein uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een helder beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de prijzen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ravenstein.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ravenstein bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de kozijnen, het schilderwerk en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €345 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ravenstein inplannen

Op korte termijn een analyse van de bouwtechnische staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Via deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en de technische staat van de CV-installatie. Daarbij weet je welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Tevens krijg je een idee van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Ravenstein.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij het doorlopen van het huis geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit scheelt veel geld. Op ons portaal kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ravenstein

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt kiezen uit verschillende architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Ravenstein en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De inspecteur checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Geleid door de wooninspectie krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage vind je daar een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €325 en €420. Het kostenplaatje wordt bepaald door meerdere variabelen. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ravenstein.

Type huis GrootteGeschatte tarieven
Etagewoning99 m2295 – €315
Rijwoning117 m2€335 – €390
Kopwoning135 m2€405 – €430
Twee onder één kap170 m2€475 – €495
Villa192 m2€530 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna faciliteren we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ravenstein die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Macharen, Megen, Escharen, Keent en Overlangel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ravenstein-5371

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Ravenstein checkt een objectieve bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het verplicht om de kopende partij te voorzien van correctie informatie over onderhoudstoestand van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant in situaties wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Ravenstein). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oss wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie