Bouwkundige keuring Lichtaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lichtaard laten uitvoeren is een verstandige keuze. Zo krijg je een helder beeld van de eventuele gebreken en problemen en inzage in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij nuttige informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lichtaard.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Lichtaard controleert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de kruipruimte en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €350 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lichtaard inplannen

Wil je snel een onderzoek laten doen naar de bouwtechnische staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Denk aan de dakbedekking en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Lichtaard.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het appartement geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over FAQ.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Lichtaard

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste moet je een specialist zoeken die het onderzoek gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij allerlei architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Lichtaard (regio).

 2. De inspectie van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of eventueel de makelaar wordt de hele woning bekeken. De specialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Aan de hand van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit rapport vind je een overzicht van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om de woonruimte bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €445. Het prijskaartje wordt bepaald door allerlei punten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lichtaard.

Type woningGrootteGeschatte kosten
Appartement99 m2275 – €310
Rijwoning122 m2€335 – €380
Hoekhuis136 m2€410 – €440
2-onder-1 kap156 m2€465 – €480
Villa178 m2€510 – €540
Overzichtmet de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lichtaard die wellicht beschikbaar zijn voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Reitsum, Ginnum, Hegebeintum, Ferwert en Blije.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lichtaard-9176

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Door middel van een aankoopkeuring in Lichtaard onderzoekt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €205.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lichtaard). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie