Bouwkundige keuring Hegebeintum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hegebeintum laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform kan je aan de slag met nuttige info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Hegebeintum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hegebeintum controleert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de fundering en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Bij een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €455.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hegebeintum inplannen

Wil jij meteen een analyse van de algehele staat van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de riolering en en of er sprake is van lekkages. Dan heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Voorts krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundige, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hegebeintum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Hegebeintum

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hegebeintum (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en hakt niks open. De inspecteur beschikt doorgaans over een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies doorspreken

  Meteen na de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport variëren tussen de €305 en €370. De prijs is afhankelijk van een aantal onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Hegebeintum.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Studio89 m2300 – €315
Rijtjeshuis116 m2€345 – €375
Kopwoning150 m2€405 – €435
Geschakelde woning170 m2€465 – €490
Herenhuis197 m2€515 – €545
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hegebeintum die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Ferwert, Blije, Buren, Nes en Ballum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hegebeintum-9173

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Hegebeintum analyseert een objectieve expert de woning. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige check alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hegebeintum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Noardeast-Fryslân loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie