Bouwkundige keuring Ginnum

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Ginnum inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Op die manier krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. In onze uitgebreide documentatie tref je alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de investeringen en bieden we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Ginnum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ginnum checkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de puien en kozijnen en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ginnum plannen

Wil jij meteen inzicht in de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Na deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de keuring uitvoert. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ginnum.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige aspecten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Regel ook direct een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Ginnum

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Als eerste zoek je een specialist die het huis gaat inspecteren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ginnum (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de inspectie deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van het onderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin is een beoordeling te vinden met de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €300 en €425. De prijs wordt bepaald door verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft invloed door de te verwachten reiskosten. Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Ginnum.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement94 m2300 – €315
Rijtjeshuis124 m2€355 – €390
Kopwoning144 m2€405 – €450
Geschakelde woning173 m2€465 – €505
Landhuis200 m2€525 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ginnum die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Hegebeintum, Ferwert, Blije, Buren en Nes.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ginnum-9174

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Ginnum analyseert een objectieve partij de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de kopende partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de potentiële koper goed in te lichten overde staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €240.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt geadviseerd in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ginnum). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je dan een passend bod doen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Samen met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Noardeast-Fryslân bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie