Bouwkundige keuring Grijpskerk

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Grijpskerk uitvoeren is een verstandige keuze. Hiermee krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan sta je sterker in prijsonderhandelingen. Hieronder kan je aan de slag met aanvullende info over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Grijpskerk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Een bouwkundig inspecteur in Grijpskerk inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals onder andere de fundering en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Met deze documenten krijg je een concreet beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is een keuring soms verplicht.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grijpskerk inplannen

Direct een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Door deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Denk aan de kozijnen, het schilderwerk en de onderhoudsstaat van de keuken. Ook kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundige, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Grijpskerk.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een taxatierapport en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Grijpskerk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Als eerste heb je een specialist nodig die de technische keuring gaat doen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Grijpskerk (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwspecialist checkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft ook niks open. De specialist heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de keuring vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin tref je een samenvatting van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarnaast staat in het document een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Hierbij houdt je rekening met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren rond de €305 en €450. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de tabel hieronder vind je samengevat de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Grijpskerk.

Soort huisAantal m2Gemiddelde prijzen
Etagewoning84 m2€300 – €315
Rijtjeshuis105 m2€360 – €380
Kopwoning145 m2€425 – €435
Geschakelde woning163 m2€460 – €505
Villa186 m2€520 – €560
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk en vergelijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grijpskerk die je mogelijk kunnen helpen met een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Niezijl, Den Horn, Aduard, Lettelbert en Lucaswolde.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grijpskerk-9843

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Grijpskerk bekijkt een objectieve deskundige het woonhuis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een pand dat jij wil verhuren. Op die manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de aspirant koper goed in te lichten overde bouwkundige staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Grijpskerk). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Westerkwartier bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie