Bouwkundige keuring Pieterzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Pieterzijl uitvoeren is heel erg verstandig. Middels deze inspectie krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op ons woonplatform lees je meer praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Pieterzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Pieterzijl controleert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de ventilatie en of er sprake is van vocht in de woning.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Pieterzijl afspreken

Heel snel een analyse van de huidige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke investeringen nodig zijn om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je een beeld van onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Pieterzijl.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons informatieplatform vind je ook meer gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Pieterzijl

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Pieterzijl en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen inboedel en hakt niks open. De inspecteur kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In deze documentatie staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je hier een kostenberekening om het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €350 en €380. De totale prijs bestaat uit een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plaats waar de woning staat beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Kijk goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit kent zijn weerslag in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Pieterzijl.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning82 m2280 – €320
Rijwoning124 m2€340 – €365
Kopwoning147 m2€400 – €445
2-onder-1 kap157 m2€460 – €480
Landhuis192 m2€515 – €540
Tabel met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vind betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In onderstaande tabel overhandigen we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Pieterzijl die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grijpskerk, Niezijl, Den Horn, Aduard en Lettelbert.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-pieterzijl-9844

Een aankoopkeuring bij het kopen van een woning

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Pieterzijl controleert een neutrale expert het huis. Een aanrader, zo krijg je goed inzicht in wat de gesteldheid van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Kiezen voor een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan geef je de kopende partij inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als huiseigenaar is het verplicht om de nieuwe eigenaar goed in te lichten overde staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom het bouwbesluit. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €100 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant als je actief bent op de woningmarkt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Aan de hand van de woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voor je een bod doet (via een makelaar in Pieterzijl). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden meteen aangestipt. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie