Bouwkundige keuring Oudwoude

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudwoude regelen is dan zeker aan te raden. Zo wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, de tarieven en verschaffen we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudwoude.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • De bouwkundig inspecteur in Oudwoude bekijkt het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijvoorbeeld de vloeren en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudwoude afspreken

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Je kunt denken aan de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Dan krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de woning komt inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig expert, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oudwoude.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker tref je ook praktische uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Oudwoude

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oudwoude (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €335 en €395. Het kostenplaatje hangt af van diverse aspecten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de regio is van belang in verband met de reiskosten. Eveneens komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het bijgesloten overzicht vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oudwoude.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Studio76 m2275 – €320
Rijtjeshuis111 m2€360 – €380
Kopwoning143 m2€410 – €450
2-onder-1 kap150 m2€470 – €500
Villa188 m2€530 – €540
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oudwoude die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Kollumerpomp, Augsbuurt, Kollum, Drogeham en Kootstertille.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudwoude-9294

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Oudwoude onderzoekt een onpartijdige specialist het gebouw. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een pand dat je in de verkoop wil doen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en is deskundig op het gebied van het bouwbesluit. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Aan de hand van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Normaal doet men dit in het begin van het biedproces (via een makelaar in Oudwoude). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noardeast-Fryslân doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige verstrekt ook een kleine calculatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie