Bouwkundige keuring Vlieland

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Vlieland laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een idee van de de kwaliteit van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal tref je uitgebreide informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Vlieland.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • De bouwkundig inspecteur in Vlieland benadert de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je een helder beeld van de de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlieland regelen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de bouwkundige staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Met deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de meterkast en en de staat van de isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Daarbij krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Vlieland.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Kies dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform bekijk je ook nuttige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vlieland

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je een specialist zoeken die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vlieland (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkoper & de aan- of verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en schroeft niets open. De inspecteur beschikt doorgaans over een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Daarnaast vind je daar een kostenoverzicht om het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen tussen de €305 en €425. De totale prijs bestaat uit meerdere factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de landelijke en regionale bureaus. Neem zaken in overweging zoals levertermijn, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In de onderstaande tabel delen we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Vlieland.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Flatwoning96 m2295 – €320
Rijwoning102 m2€360 – €375
Hoekpand129 m2€425 – €450
Twee onder één kap160 m2€470 – €500
Herenhuis195 m2€520 – €560
Tabel met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen bij jou in de buurt

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlieland die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Terschelling, Harlingen, Waadhoeke, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlieland-8899

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Vlieland checkt een neutrale ingenieur het woonobject. Handig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op die manier geef je de kopende partij inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis is het verplicht om de potentiële koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vlieland). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport kan je dan een passend bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Vlieland bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De expert verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de snelheid.

Plaats een reactie