Bouwkundige keuring Geesbrug

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Geesbrug laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van de woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij praktische informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Geesbrug.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Geesbrug inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Geesbrug regelen

Wil jij meteen een indicatie van de huidige staat van een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze keuring weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de gevel en en de staat van de elektrische installatie. Dan weet je wat de financiële consequenties zijn om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwadviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Geesbrug.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige uitleg over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Geesbrug

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn meerdere architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Geesbrug (regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  In aansluiting op het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Aan de hand van het onderzoek komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en eventuele gebreken. Als bijlage staat in het document een schatting van de onkosten om het object bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €430. De totaalprijs bestaat uit een aantal onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Neem zaken in overweging zoals de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Geesbrug.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Flatwoning95 m2€290 – €305
Rijtjeshuis108 m2€350 – €365
Hoekwoning132 m2€405 – €435
Geschakelde woning163 m2€475 – €490
Villa191 m2€510 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Zaken die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Geesbrug die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Elim, Alteveer, Noordscheschut, Nieuweroord en Roswinkel.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-geesbrug-7917

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Geesbrug checkt een onpartijdige ingenieur het huis. Slim, want zo weet je precies wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand dat jij wil verhuren. Op basis daarvan geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper ben je wettelijk verplicht om kopers te informeren over de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Dankzij een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet veel van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Daarbij geeft het inzicht in een prijsindicatie van de onderhoudskosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt in beeld op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan in het begin van het biedproces (via een makelaar in Geesbrug). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Coevorden doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie