Bouwkundige keuring Niezijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Niezijl uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Door deze keuring krijg je een idee van de eventuele gebreken en problemen en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op die manier heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze pagina tref je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Niezijl.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Niezijl analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de dakconstructie en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een beeld van de de conditie van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Niezijl plannen

Behoefte aan inzicht in de bouwkundige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het leidingwerk en en of er sprake is van lekkages. Dan krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Niezijl.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Regel ook direct een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel toelichtingen vinden over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Niezijl

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Als eerste heb je een expert nodig die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Niezijl en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar loop je hele woning door. De expert checkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. De inspecteur heeft hiervoor o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele onderhoudspunten. Daarbij staat in het document een kostenoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €350 en €415. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de regio is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Niezijl.

Soort woningNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning90 m2285 – €305
Rijtjeshuis110 m2€350 – €370
Hoekpand131 m2€400 – €445
Twee onder één kap152 m2€455 – €505
Landhuis191 m2€520 – €550
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de geschatte kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Niezijl die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Den Horn, Aduard, Lettelbert, Lucaswolde en Niekerk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-niezijl-9842

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Niezijl bekijkt een neutrale expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de potentiële koper gedegen te informeren inzake de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning te controleren. Je krijgt nadere toelichting over de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Groningen komt in beeld zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Niezijl). Worden er veel gebreken ontdekt? Geholpen door het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Westerkwartier doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door met betrekking tot de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden meteen aangestipt. De expert kent ongeveer de kosten om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie