Bouwkundige keuring Langezwaag

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Langezwaag laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een helder beeld van de de onderhoudssituatieen krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Langezwaag.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Langezwaag bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €310 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Langezwaag laten uitvoeren

Heel snel duidelijkheid over de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan het dak, dakpannen of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud voor de lange termijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Langezwaag.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundige een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl bekijk je ook nuttige informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Langezwaag

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Langezwaag (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Direct na het onderzoek beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. Daarin lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Ook krijg je ook inzage in een overzicht van de herstelkostenom het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2023 liggen rond +/- €315 en €460. Het prijskaartje hangt af van verschillende onderdelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op de snelheid, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt de definitieve prijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Langezwaag.

Soort woningOppervlaktePrijsberekening
Appartement83 m2€300 – €305
Tussenwoning125 m2€355 – €390
Hoekwoning145 m2€410 – €450
Geschakelde woning164 m2€455 – €480
Landhuis187 m2€510 – €550
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In het schema hieronder bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Langezwaag die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Jonkerslân, Gorredijk, Blesdijke, De Blesse en Peperga.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-langezwaag-8404

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Via een aankoopkeuring in Langezwaag analyseert een onafhankelijk expert het woonhuis. Verstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de andere partij inzicht in de onderhoudssituatie van het huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de potentiële koper op de hoogte te brengen van de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt in beeld wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen verborgen gebreken. Met deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Langezwaag). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Opsterland wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële acute situaties worden direct aangegeven. De expert weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en de snelle levertijd.

Plaats een reactie