Bouwkundige keuring IJsselham

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in IJsselham laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en verschaffen we een overzicht met bouwkundig adviseurs in IJsselham.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • De bouwkundig inspecteur in IJsselham bekijkt het huis op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijvoorbeeld de kozijnen, het schilderwerk en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur met hierbij een kostenberekening.
 • Door deze inspectie zijn er voor jou geen verrassingen meer omtrent de staat van de woning die je wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in IJsselham laten uitvoeren

Heel snel een indicatie van de algehele staat van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de staat van ramen, deuren en kozijnen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in IJsselham.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal vind je ook meer gegevens over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in IJsselham

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Er zijn een aantal architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in IJsselham (en in de buurt).

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Na het woningonderzoek deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door het onderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €495. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendevariabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn wachttijd, welke instrumenten er gebruikt worden en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in IJsselham.

Type woningNetto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Appartementje94 m2285 – €310
Tussenwoning124 m2€350 – €380
Kopwoning136 m2€425 – €440
Geschakelde woning162 m2€450 – €495
Landhuis193 m2€520 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in IJsselham die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Blokzijl, Giethoorn, Wapserveen, Eesveen en De Bult.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ijsselham-8361

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in IJsselham controleert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Niet zo gek, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €125 en €235.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Het rapport beschrijft een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in IJsselham). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Steenwijkerland loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke zorgelijke constateringen worden meteen aangestipt. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de snelheid.

Plaats een reactie