Bouwkundige keuring Kamperveen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Kamperveen uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de bouwkundige staat van het huis en krijg je een beeld van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij actuele info over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Kamperveen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Kamperveen inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Hij of zij kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals o.a. het metselwerk en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Op basis van deze analyse heb je een duidelijk beeld van de staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kamperveen regelen

Op korte termijn een analyse van de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de staat van de isolatie. Tevens krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Daarbij krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Kamperveen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van het object geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Kamperveen

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten heb je een specialist nodig die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Kamperveen (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwexpert bekijkt alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  In aansluiting op de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €475. De prijs hangt af van allerlei facetten. De grootte van het woonobject (oppervlakte en inhoud) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel delen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Kamperveen.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio87 m2275 – €330
Rijwoning116 m2€355 – €375
Kopwoning137 m2€420 – €450
Twee onder één kap150 m2€460 – €495
Villa176 m2€515 – €555
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kamperveen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Grafhorst, Zalk, s-Heerenbroek, IJsselmuiden en Wilsum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kamperveen-8278

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Via een aankoopkeuring in Kamperveen bekijkt een onafhankelijk expert het woonhuis. Niet onverstandig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de potentiële koper op de hoogte te brengen van de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €115 en €195.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel is relevant zodra jij een woning op het oog hebt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de uitslagen van de keuring in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Kamperveen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Kampen wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. De specialist biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en de snelheid.

Plaats een reactie