Bouwkundige keuring Silvolde

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Silvolde uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Daarmee krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een beeld van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Hieronder lees je meer aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en tref je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Silvolde.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Silvolde inspecteert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Zo zal je veel inzicht krijgen van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €435.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Silvolde regelen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de staat en de waarde van je woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. De inspecteur bekijkt o.a. de kruipruimte en en de staat van eventuele schuren en garages. Dan achterhaal je welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf langskomt om deze keuring te doen. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Silvolde.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist mondeling een toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit scheelt veel geld. Op ons platform tref je ook praktische toelichtingen over Verkoopkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Silvolde

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst zoek je een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit allerlei architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Silvolde (regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert analyseert alles maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De specialist neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de keuring ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In deze documentatie staat de conclusie van de observaties en eventuele gebreken. Tevens vind je daar een schatting van de onkosten om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €380. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van een aantal facetten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In het schema hieronder vind je overzichtelijk de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Silvolde.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde kosten
Studio75 m2290 – €310
Tussenwoning116 m2€355 – €390
Hoekwoning150 m2€420 – €430
2-onder-1 kap155 m2€450 – €495
Villa176 m2€515 – €540
Opsomming met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vraag prijzen op bij professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Silvolde die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Terborg, Heelweg, Westendorp, Varsseveld en Wijnbergen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-silvolde-7064

Aankoopkeuring voor een woonobject

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Met een aankoopkeuring in Silvolde controleert een neutrale partij het huis. Handig, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een uitgebreide en deskundige keuring van een pand die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over regels en richtlijnen in de bouw. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €110 en €210.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
De bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland komt in beeld zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Dikwijls worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Silvolde). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Oude IJsselstreek doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie