Bouwkundige keuring Leersum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Leersum laten doen is een verstandige keuze. Met behulp van de inspecteur zal je veel inzicht krijgen over de de gebreken van een woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site verzamelen wij informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Leersum.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Leersum benadert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals o.a. het dak, pannen, dakbeschot en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport zal je veel inzicht krijgen van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Leersum laten uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de gevel en en de toepassingen van isolatie. Ook kom je er ook achter welke kosten er gemaakt dienen te worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je meer helderheid over de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij beslist zelf welk bedrijf de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Leersum.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Leersum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een expert die de keuring gaat uitvoeren. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Leersum (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij wordt de hele woning bekeken. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De expert beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Direct na de keuring komt de bouwkundige over de brug met zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In dit stuk vind je een overzicht van de bouwkundige staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Daarbij vind je in het rapport een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €310 en €395. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei aspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject spelen de grootste rol. Ook de plek van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In het onderstaand overzicht beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Leersum.

WoonobjectGrootteGemiddelde prijzen
Studio88 m2290 – €325
Rijwoning119 m2€360 – €375
Hoekhuis127 m2€415 – €450
Twee onder één kap159 m2€450 – €490
Villa197 m2€525 – €545
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen in de omgeving

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die je moet afwegen wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertermijn, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Leersum die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Maarsbergen, Maarn, Langbroek, Cothen en Doorn.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-leersum-3956

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Leersum bekijkt een onpartijdige expert de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de toestand van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €110 en €200.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt in beeld in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Leersum). Worden er veel gebreken ontdekt? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundige uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug loop je hele woning door. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door over de bouwkundige staat van de woning. Eventuele acute situaties komen meteen aan het licht. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie