Bouwkundige keuring Midwolda

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Midwolda regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudssituatieen inzage in de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op dit informatieplatform lees je meer nuttige informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de tarieven en bieden we en tabel met bouwkundig adviseurs in Midwolda.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Een bouwkundig inspecteur in Midwolda analyseert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere het metselwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Op die manier heb je een duidelijk beeld van de actuele situatie en staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €270 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Midwolda uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de algehele staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen, het schilderwerk de technische staat van de CV-installatie. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de inspectie gaat uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundig adviesbureau, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Midwolda.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website tref je ook praktische gegevens over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Midwolda

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Midwolda (en de nabije regio).

 2. Keuring van het woonobject

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur bekijkt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft ook niks open. Hij of zij beschikt doorgaans over thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van het onderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In het verslag staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Wacht je nog op de uitkomsten? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €285 en €465. De totale prijs hangt af van diverse onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning heeft invloed vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, welke instrumenten er gebruikt worden en naar ervaringen van anderen. Dit heeft allemaal invloed op de pakketprijs. In het overzicht hieronder verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Midwolda.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde prijzen
Studio99 m2290 – €320
Rijtjeshuis114 m2€350 – €375
Hoekpand143 m2€400 – €450
Twee onder één kap168 m2€460 – €490
Landhuis184 m2€515 – €550
Samenvatting met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die van belang zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: een inschatting van de kosten, de snelheid, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel tref je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Midwolda die je mogelijk kunnen helpen met een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Scheemda, Westerlee, Heiligerlee, Winschoten en Oude Pekela.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-midwolda-9681

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Midwolda onderzoekt een onafhankelijk specialist het verblijf. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een objectieve beoordeling van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Een opleveringskeuring bij nieuwbouw

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De bouwspecialist calculeert tevens de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Daarbij wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Midwolda). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Oldambt wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de staat van het huis. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De bouwkundige weet vaak een richtprijs van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie