Bouwkundige keuring Zoutelande

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zoutelande regelen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je inzicht in de de kwaliteit van de woning en inzage in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. In onze uitgebreide documentatie kan je aan de slag met uitgebreide info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zoutelande.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Zoutelande checkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijv. de dakbedekking en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €295 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zoutelande uitvoeren

Heb je belang bij inzicht in de algehele staat van jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Profiteer dan van een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Je kunt denken aan de vloerconstructies en de technische staat van de CV-installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Voorts krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Onder andere een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zoutelande.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige aspecten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een taxatierapport en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform lees je ook handige informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Zoutelande

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Zoutelande (en in de buurt).

 2. Keuring van het woonobject

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar maak je een rondje door de woning. De bouwexpert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en maakt geen schade. De inspecteur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Na de keuring vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een kostenberekening om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €480. De prijs bestaat uit diverse facetten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het bijgesloten overzicht berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zoutelande.

Soort woningOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning88 m2275 – €320
Rijtjeshuis109 m2€350 – €385
Hoekwoning130 m2€415 – €435
2-onder-1 kap160 m2€465 – €495
Landhuis179 m2€530 – €545
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen in de omgeving

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die je zeker moet meewegen wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zoutelande die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke en Aagtekerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zoutelande-4374

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zoutelande analyseert een onpartijdige partij de woning. Verstandig, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om kopers goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Informatie over de opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Het rapport beschrijft de noodzakelijke investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een bod wilt uitbrengen op een woning. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Zoutelande). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Veere maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct benoemd. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie